headermetsterrenv10

Wat als ik de vaststellingsovereenkomst niet onderteken?

 

Wat gebeurt er als ik de vaststellingsovereenkomst niet onderteken?

wat als ik vasstellingsovereenkomst niet onderteken

Je werkgever biedt je een vaststellingsovereenkomst ( beëindigingsovereenkomst ) aan en vraagt je deze te ondertekenen.  Je hebt echter twijfels. Je vraagt je af: 'Doe ik er verstandig aan?'  'Verspeel ik recht op een ww-uitkering?' ''Heb ik recht op een (hogere) ontslagvergoeding?

Wat bij niet ondertekenen vaststellingsovereenkomst?

Als je de vaststellingsovereenkomst niet ondertekent, dan blijft je arbeidscontract in principe van kracht en blijf je in dienst bij je werkgever. Het kan echter zijn dat je werkgever dan alsnog een ontslagprocedure start via het UWV of de kantonrechter, bijvoorbeeld als er sprake is van een verstoorde arbeidsrelatie,  disfunctioneren of een bedrijfseconomische reden, zoals reorganisatie.

Als je werkgever de ontslagprocedure wint, kan de rechter besluiten om je contract te ontbinden en een ontslagvergoeding toe te kennen die mogelijk lager is dan wat er in de vaststellingsovereenkomst werd aangeboden. Daarnaast kan het verstandig zijn om te bedenken dat als je niet meewerkt aan het ondertekenen van de vaststellingsovereenkomst, de verhouding met je werkgever mogelijk verder onder druk komt te staan en dat kan nadelige gevolgen hebben voor een eventuele toekomstige samenwerking.
Het is dus belangrijk om goed na te denken over de gevolgen van het niet ondertekenen van de vaststellingsovereenkomst en hierover advies te vragen aan onze ontslagspecialisten.

Wat kunnen onze ontslagspecialisten voor jou doen?

Of het aanbod van je werkgever goed is of voor verbetering vatbaar is, is vaak lastig in te schatten.  Dit hangt bijvoorbeeld af van hoe sterk of minder sterk de ontslagreden van werkgever is.  Als je geen ervaring hebt met ontslagzaken valt dat moeilijk ite bepalen. Onze ontslagspecialisten kunnen dat wel. Laat daarom altijd de vaststellingsovereenkomst die je aangeboden krijgt door ons controleren. Wij checken het GRATIS voor je.

Wil jij ook de beste ontslagregeling?

Als je ontslagen wordt is dat vaak al vervelend genoeg. Je wilt daarom de beste regeling. Onze juristen en advocaten hebben meer dan 25 jaar ervaring met ontslagzaken. Wij kunnen daarom voor jou de beste regeling uitonderhandelen met je werkgever.  Neem daarom snel contact met ons op. Wij controleren gratis de aan jou aangeboden vaststellingsovereenkomst en kunnen  voor jou onderhandelen voor de beste regeling. Bel 0900 123 73 24 of mail ons.

 

 

Daarom ontslagspecialist

  • Specialist in ontslagzaken
  • Ervaren advocaten en juristen
  • Resultaat gedreven, snelle actie
  • Adviseren, procederen, onderhandelen
  • Betaalbare adviezen

Contact informatie:

  0900 1237324
 mail ons icoon

ontslag stel uw vraag

gratisnieuwsbrief

PRIVACY STATEMENT

© 2023 Ontslagspecialist