headermetsterrenv10

Transitievergoeding en ontslagvergoeding in 2024

 

Ontslagspecialist - Uw Sleutel tot een Eerlijke Ontslagvergoeding in 2024!

Staat u voor de uitdaging van ontslag of bent u in een onderhandelingsgesprek voor een vaststellingsovereenkomst? Dan is het essentieel om te weten welke ontslagvergoeding u in 2024 kunt verwachten. Laten we het hebben over de transitievergoeding, de basis waarop uw rechten zijn gebaseerd.

Wat staat in de wet over de ontslagvergoeding of transitievergoeding ?

In de wet staat duidelijk beschreven wanneer u recht heeft op een transitievergoeding bij het beëindigen van uw arbeidsovereenkomst. In de meeste gevallen heeft vrijwel elke werknemer die wordt ontslagen recht op deze vergoeding. Er bestaan slechts enkele uitzonderingen, zoals gevallen waarin het initiatief voor het beëindigen van de arbeidsovereenkomst bij de werknemer ligt of wanneer werknemer zich ernstig heeft misdragen.

Hoe hoog is de wettelijke transitievergoeding?

Simpel gezegd: u heeft recht op 1/3 van uw bruto maandsalaris voor elk gewerkt jaar. Maar vergis u niet, deze vergoeding moet tot op de dag nauwkeurig worden berekend; afronden op halve jaren of hele jaren is niet toegestaan. Daarnaast telt uw vakantietoeslag mee, evenals eventuele vaste eindejaarsuitkeringen, ploegentoeslagen, overwerkvergoedingen, en gemiddelde bonussen, winstuitkeringen of variabele eindejaarsuitkeringen van de afgelopen drie jaar. Andere looncomponenten doen er niet toe. In 2024 is het maximumbedrag voor de transitievergoeding € 94.000.

Kan uw ontslagvergoeding hoger zijn dan de transitievergoeding?

Hier komt de spannende vraag: hoe hoog kan uw ontslagvergoeding eigenlijk zijn? Als u wordt ontslagen via een procedure bij het UWV of de kantonrechter, zal de ontslagvergoeding in de meeste gevallen overeenkomen met de wettelijke transitievergoeding. Maar hier is het interessante gedeelte: veruit de meeste ontslagzaken (ongeveer 85%) worden afgehandeld via een vaststellingsovereenkomst.

In het geval van een vaststellingsovereenkomst kan in principe elk bedrag als ontslagvergoeding worden afgesproken; het draait allemaal om onderhandelen. In de praktijk zien we vaak dat een bedrag hoger dan de transitievergoeding wordt overeengekomen, vooral wanneer er discussie is over de reden voor het ontslag. In eenvoudige bewoordingen: de ontslagvergoeding = de wettelijke transitievergoeding + uw onderhandelingssucces.

Wilt u een hogere ontslagvergoeding?

ontslagvergoeding of transitievergoeding 2024

Wenst u een hogere ontslagvergoeding? Of heeft u behoefte aan deskundig advies bij het onderhandelen over een rechtvaardige beëindigingsregeling? Aarzel niet om contact op te nemen met de ervaren juristen en advocaten bij Ontslagspecialist. Bel ons op 0900 123 73 24 of stuur een e-mail. Het eerste advies is geheel GRATIS, dus laat ons u helpen!

Daarom ontslagspecialist

  • Specialist in ontslagzaken
  • Ervaren advocaten en juristen
  • Resultaat gedreven, snelle actie
  • Adviseren, procederen, onderhandelen
  • Betaalbare adviezen

Contact informatie:

  0900 1237324
 mail ons icoon

ontslag stel uw vraag

gratisnieuwsbrief

PRIVACY STATEMENT

© 2024 Ontslagspecialist