Tegenvoorstel vaststellingsovereenkomst
Onderhandel over je vaststellingsovereenkomst
Wat is een vaststellingsovereenkomst en wat is een goed tegenvoorstel?
Een vaststellingsovereenkomst is een overeenkomst tussen een werkgever en werknemer waarin de voorwaarden voor het beëindigen van de arbeidsovereenkomst worden vastgelegd. Het is belangrijk dat je als werknemer zorgvuldig omgaat met een dergelijk aanbod en je je bewust bent van je rechten en plichten. Hieronder volgen enkele stappen die je als werknemer kan volgen om het beste te onderhandelen over een vaststellingsovereenkomst.
Lees de overeenkomst zorgvuldig door
Het is belangrijk dat je de vaststellingsovereenkomst zorgvuldig doorleest voordat je akkoord of niet akkoord gaat. Probeer de voorwaarden van de overeenkomst te begrijpen voordat je een handtekening zet. Als je twijfelt of vragen hebt stel deze dan aan een ervaren ontslag advocaat. Ook over de rest van de inhoud kan je dan vragen stellen.
Bespreek de overeenkomst met de werkgever
Je kan eventuele vragen ook bespreken met de werkgever, hoewel dat niet altijd verstandig is. De werkgever denkt namelijk vaak meer in zijn eigen belang.
Onderhandel over de voorwaarden
Als je niet tevreden bent met de voorwaarden van de overeenkomst, kan je meestal onderhandelen over de voorwaarden. Je kan bijvoorbeeld vragen om een hogere ontslagvergoeding, een langere opzegtermijn, vrijstelling van werk, positief getuigschrift, enz.. Het is belangrijk dat je daarbij duidelijk maakt waarom je deze wijzigingen wil en wat de redenen zijn. Onze ontslagspecialisten kunnen je daarbij helpen.
Laat de vaststellingovereenkomst altijd controleren
Voordat je eventueel akkoord gaat met de voorwaarden van de overeenkomst, is het verstandig om de overeenkomst te laten controleren door een juridisch adviseur of advocaat. Onze specialisten kunnen je informeren over de voorwaarden en eventuele risico's die je loopt. Ook kunnen wij beoordelen of een betere regeling haalbaar is.
Tekenen van de overeenkomst
Als je tevreden bent met de voorwaarden van de overeenkomst, kan je de overeenkomst tekenen. Zorg er wel voor dat je een kopie van de overeenkomst krijgt en deze goed bewaart. En wees je bewust van de gevolgen van het tekenen van de overeenkomst. Door het tekenen van de overeenkomst gaat je akkoord met de voorwaarden van de overeenkomst en beëindigt je arbeidsovereenkomst.
Laat de onderhandelingen over aan een specialist! Vaak een beter resultaat!
Als werknemer kan het lastig zijn om zelf te onderhandelen over een vaststellingsovereenkomst, omdat er vaak sprake is van complexe juridische en financiële aspecten waar je als werknemer niet altijd voldoende kennis van hebt. Hierdoor kan het misgaan tijdens de onderhandelingen en kan je een slechtere deal krijgen dan je had kunnen krijgen.
Een specialist, zoals een arbeidsrechtadvocaat of een juridisch adviseur, kan je helpen bij het onderhandelen over de voorwaarden van de vaststellingsovereenkomst en kan je adviseren over je rechten en plichten. De specialist kan ook helpen bij het beoordelen van de voorwaarden van de overeenkomst en kan eventuele risico's voor je identificeren.
Bovendien kan een specialist ervoor zorgen dat je de best mogelijke deal krijgt. De specialist is immers goed op de hoogte van de huidige wet- en regelgeving en kan daardoor beter beoordelen wat een redelijke vergoeding is in jouw situatie.
Gratis advies van ontslagspecialisten
Kortom, het is vaak niet raadzaam of verstandig om zelf te onderhandelen over een vaststellingsovereenkomst. Een kostbare misser is zo gemaakt. Het is beter om een specialist in te schakelen die je kan helpen bij het onderhandelen en adviseren over de voorwaarden van de overeenkomst.
Onze gespecialiseerde advocaten en juristen hebben meer dan 25 jaar ervaring met ontslag en vaststellingsovereenkomsten. Aarzel niet en neem contact met ons op voor het beste resultaat. Bel 0900 123 73 24 of mail ons. Wat let je? Het eerste advies is geheel GRATIS!