headermetsterrenv10

Wat is outplacement?

Outplacement, de weg naar een nieuwe baan


Heeft of krijgt u te maken met ontslag? Vaak komt u dan in aanmerking voor een Outplacementtraject. Daarin krijgt u begeleiding bij het vinden van een nieuwe baan of het opstarten van uw eigen onderneming.

Er kunnen situaties ontstaan waarbij werkgever en werknemer afscheid willen of moeten nemen van elkaar. Dat kan zijn omdat er een reorganisatie plaats vindt, of sprake is van een verstoorde arbeidsrelatie. Ook kan het niet meer terug kunnen keren in de oude functie na ziekte een reden zijn, of als er gewoonweg geen doorgroeimogelijkheden meer zijn. Een geschikte oplossing voor beide partijen kan dan Outplacement zijn.

Wat is outplacement?

Bij Outplacement komen u en uw werkgever overeen dat u (betaald) op zoek gaat naar een andere baan en dat u niet meer terugkeert op uw oude werkplek. Er wordt vrijwel altijd een termijn gesteld aan de periode dat u nog in dienst blijft en de lengte van het Outplacementtraject. Een Outplacementtraject maakt vaak deel uit van het sociaal plan bij een reorganisatie.

Outplacement of ontslagvergoeding

Wie onvrijwillig moet vertrekken krijgt vaak de mogelijkheid te kiezen tussen een geldbedrag of Outplacement. Veel mensen zijn geneigd te kiezen voor het geld, in de veronderstelling dat ze wel weer snel aan een baan zullen komen. Kijk echter, voor u deze beslissing neemt, goed naar de arbeidsmarkt en uw arbeidsverleden. Schat uw kansen realistisch en niet te rooskleurig in, zeker niet als de arbeidsmarkt krap is en leeftijd een rol speelt. In die gevallen kunt u de begeleiding die een outplacementbureau biedt, goed gebruiken.

Wist u dat een Outplacementtraject 70% meer kans biedt op een nieuwe baan?

Professionele Outplacement begeleiding

Onze samenwerkingspartner ESENZIA WerkGelukCoaching biedt middels Outplacement professionele ondersteuning bij het heroriënteren op uw loopbaan en op de arbeidsmarkt. Daarbij wordt rekening gehouden met uw situatie als werknemer: uw arbeidsverleden, uw wensen en uw mogelijkheden. Er kan toegewerkt worden naar een baan in loondienst, maar het is ook mogelijk begeleiding te krijgen bij het opstarten van een eigen onderneming, of een combinatie van beiden.

Met ESENZIA bereidt u zich goed voor op de arbeidsmarkt, zodat u maximale kansen heeft op een nieuwe baan. Er kan ook onderzocht worden of het zelfstandig ondernemerschap iets voor u is. In het Outplacementtraject krijgt u al het benodigde gereedschap aangereikt om een goede baan te vinden of een onderneming werkelijkheid te maken.

Wat levert Outplacement op?

  • U heeft helder welk werk u wilt gaan verrichten.
  • U weet welk welke passie, talenten en mogelijkheden u heeft.
  • U weet welke stappen u moet zetten om uw droombaan of droombedrijf werkelijkheid te laten worden.
  • U heeft uw offline en online presentatie op orde zodat u de ander ervan kunt overtuigen dat u de juiste persoon bent voor de baan of opdracht.

Hoe veel tijd kost een Outplacementtraject?

De lengte van het Outplacementtraject is afhankelijk van de situatie en de gewenste uitkomsten; het duurt gemiddeld 4 tot 9 maanden. Een Outplacementtraject bij ESENZIA start altijd met een gratis intakegesprek van anderhalf uur. Daarin worden uitgebreid uw situatie, wensen en behoeften besproken. Op basis van deze intake wordt er een beeld geschetst van de mogelijke invulling van het traject, de tijdsduur en de kosten.

Direct werk maken van uw toekomst

Wilt u ook de volgende stap zetten in uw carrière en een duidelijke focus creëren voor uw toekomst?

Bel ( 0900 - 123 73 24 ) of mail direct met Ontslagspecialist, of bel of mail naar Gertrud de Wiite van ESENZIA ( tel: 06 -13 23 52 98 ).

Tags:

Daarom ontslagspecialist

  • Specialist in ontslagzaken
  • Ervaren advocaten en juristen
  • Resultaat gedreven, snelle actie
  • Adviseren, procederen, onderhandelen
  • Betaalbare adviezen

Contact informatie:

  0900 1237324
 mail ons icoon

ontslag stel uw vraag

gratisnieuwsbrief

PRIVACY STATEMENT

© 2023 Ontslagspecialist