headermetsterrenv10

Outplacement na ontslag

 

Ontslag met wederzijds goedvinden is een mooie manier om de relatie tussen werkgever en werknemer te beëindigen. Naast de transitievergoeding ontvangt de werknemer vaak ook een outplacementbudget. Met dit budget kan de werknemer zijn eigen outplacementbureau zoeken.
In een vaststellingsovereenkomst staan de voorwaarden van ontslag, waarmee werkgever en werknemer akkoord zijn gegaan. Deze formele afspraken zorgen ervoor dat de kantonrechter geen toestemming hoeft te geven voor ontslag.

Begeleiding naar nieuwe baan

Een outplacementtraject biedt veel kansen voor de werknemer zodra hij ontslagen is. Outplacement is een persoonlijk traject, waarbij begeleiding naar een nieuwe baan het doel is. Hierdoor blijf je actief op de arbeidsmarkt. Vanuit goed werkgeverschap krijgt de werknemer outplacement aangeboden. Een jurist kan helpen in de onderhandelingen met de werkgever om een budget voor outplacement in de vaststellingsovereenkomst (VSO) op te nemen. Teken nooit een VSO voor een jurist het document beoordeelt heeft! Kies ook nooit voor een willekeurig outplacementbureau.

Vergelijk outplacementbureaus en ontdek met welke coach jij een klik hebt.

Outplacement zorgt dat je als werknemer niet in een gat valt na het ontslag. Het traject kan al starten tijdens de laatste periode bij je werkgever. Daarmee verloopt de overstap naar een nieuwe werkgever zo soepel mogelijk. Onderdeel van een outplacementtraject is bijvoorbeeld rouwverwerking (vanwege het afscheid nemen van de werkgever en collega’s), competentietesten, assessments, ontdekken van je persoonlijke motivatie, studieadvies, beroepskeuzeadvies en het maken van een carrièreplan. Dankzij outplacement heb je de mogelijkheid om jouw loopbaan eens helemaal om te gooien, onder begeleiding van een professioneel outplacementbureau.

Transitievergoeding en outplacement

Wanneer je langere tijd hebt gewerkt, dan krijg je bij ontslag een transitievergoeding van je werkgever. Veel werknemers gebruiken dit voor een opleiding, omscholing of loopbaanbegeleiding / outplacementtraject. Een budget voor outplacement is dus niet vanzelfsprekend. De kosten van outplacement kunnen erg verschillen. Meestal variëren deze van €2500 tot €6000. In uitzonderlijke gevallen wordt ook wel €10.000 gevraagd. Je moet dan denken aan begeleiding van een directeur naar een nieuwe functie.

Persoonlijk advies

Het vergelijken van de kosten voor outplacement doe je via Werksite. Deze organisatie heeft een landelijk netwerk van 1.250 outplacementbureaus. Zij zorgen dat je snel in contact staat met drie outplacementbureaus die aansluiten bij jouw persoonlijke wensen. Daarbij houden zij o.a. rekening met de regio, branche, leeftijd, beroep en werkervaring.
Een adviseur van Werksite staat je persoonlijk te woord. Bel 085 – 40 195 40 om een persoonlijk advies te krijgen. Je kan ook zelf de bureaus vergelijken op deze pagina: www.werksite.nl/outplacement.
Besef dat outplacement een unieke kans is. Eenmaal in je loopbaan ga je met een professionele begeleider kijken naar jouw wensen. Waar krijg je voldoening van, wat motiveert je, welke branche lijkt je interessant, hoe combineer je privé en werk op een goede manier? Al deze punten komen aan bod tijdens het outplacementtraject. Dat maakt dat ontslag toch nog een positieve kant heeft. Neem daarom de tijd voor het vinden van een goed outplacementbureau. Vergelijk het aanbod en zorg dat je een klik voelt met de coach die jou gaat begeleiden.
 

Daarom ontslagspecialist

  • Specialist in ontslagzaken
  • Ervaren advocaten en juristen
  • Resultaat gedreven, snelle actie
  • Adviseren, procederen, onderhandelen
  • Betaalbare adviezen

Contact informatie:

  0900 1237324
 mail ons icoon

ontslag stel uw vraag

gratisnieuwsbrief

PRIVACY STATEMENT

© 2023 Ontslagspecialist