headermetsterrenv10

Ontslagregeling - Laat uw ontslagregeling checken door specialist

 

 

Er zijn diverse manieren waarop een arbeidsovereenkomst tot een eind kan komen. Zo kan een werkgever ontbinding van de arbeidsovereenkomst vragen bij de kantonrechter of toestemming vragen aan het UWV om de arbeidsovereenkomst op te zeggen. De werknemer kan ook zelf, met inachtneming van de opzegtermijn, opzeggen.

Ontslagprocedure óf onderhandelen over een ontslagregeling

Indien de werknemer niet akkoord gaat met zijn ontslag of de daarbij geboden  beëindigingsvoorwaarden, kan hij in ‘verweer’ gaan tijdens de ontslagprocedure bij de kantonrechter of het UWV. Werkgever en werknemer komen dan ‘tegen over elkaar’ te staan in een ontslagprocedure, waarbij  de kantonrechter of het UWV beslist.

Vaak verdient het echter de voorkeur om te bezien of partijen via onderhandelingen tot een voor beiden acceptabele ontslagregeling kunnen komen.

Waarom een regeling over ontslag?

De meeste arbeidsovereenkomsten worden beëindigd door een ontslagregeling. Zowel werkgever als werknemer zien namelijk vaak op tegen de kosten en ‘het gedoe’ van een procedure.  Bovendien is de uitkomst van een procedure vaak lastig te voorspellen, terwijl partijen bij een ontslagregeling weten waar zij aan toe zijn.

Wat te regelen bij afspraken over ontslag?

Er kunnen diverse zaken in een ontslagregeling worden afgesproken. De belangrijkste daarvan zijn de einddatum van de arbeidsovereenkomst en de hoogte van de eventuele ontslagvergoeding.
Een aantal andere aandachtspunten zijn vaak:

  • -is de tekst van de ontslagregeling ww-veilig?
  • -wordt werknemer vrijgesteld van werk?
  • -vervalt het concurrentiebeding?
  • -vervallen de studiekosten?
  • -wordt er een (positief) getuigschrift verstrekt?
  • -is er een budget voor outplacement- of kosten rechtsbijstand?
  • -wanneer moet werknemer de laptop of bedrijfsauto inleveren?, of mag hij deze behouden?


Om misverstanden te voorkomen dient de overeengekomen ontslagregeling uiteindelijk te worden vastgelegd in een schriftelijke overeenkomst, meestal beëindigingsovereenkomst of vaststellingsovereenkomst genaamd.
Met behulp van dat document kan de werknemer een ww-uitkering aanvragen bij het UWV.

Hulp bij een ontslagregeling

Zoals u hierboven heeft kunnen lezen, worden er belangrijke zaken geregeld in een ontslagregeling. U doet er daarom verstandig aan zich professioneel te laten informeren en begeleiden bij het aangaan en onderhandelen over een ontslagregeling. De juristen en advocaten van Ontslagspecialist hebben veel kennis en ervaring met ontslagregelingen. Bel ( 0900 - 123 74 24) of mail ons daarom direct bij een ontslagzaak of ontslagregeling. Dat voorkomt missers en garandeert u het maximale resultaat. Het 1e advies is bovendien GRATIS.





 

Daarom ontslagspecialist

  • Specialist in ontslagzaken
  • Ervaren advocaten en juristen
  • Resultaat gedreven, snelle actie
  • Adviseren, procederen, onderhandelen
  • Betaalbare adviezen

Contact informatie:

  0900 1237324
 mail ons icoon

ontslag stel uw vraag

gratisnieuwsbrief

PRIVACY STATEMENT

© 2023 Ontslagspecialist