headermetsterrenv10

Ontslagrecht ambtenaar wijzigt

 

Ontslagrecht ambtenaar op de schop

De ontslagregels voor ambtenaren verschillen sterk van de ontslagregels die voor gewone werknemers gelden. Het belangrijkste verschil is dat een ontslagzaak van een ambtenaar jaren kan duren, waar een ontslagzaak van een werknemer meestal binnen 2 a 3 maanden rond is.

Tweede kamer wil gelijkstelling ontslagregels ambtenaren en werknemers

De langdurige ontslagzaken van ambtenaren kosten de overheid veel geld en mankracht. Logisch dat in een tijd van bezuinigingen bekeken wordt of dit anders kan. Het ligt voor de hand dat het ontslagrecht voor ambtenaren gelijk wordt aan het gewone ontslagrecht. Dat is ook wel zo eerlijk. Er zijn onvoldoende zwaarwegende redenen waarom de ambtenaar moeilijker kan worden ontslagen dan andere werkenden.

Een overgrote meerderheid van de Tweede kamer heeft in januari 2014 ingestemd met een initiatiefwetsvoorstel om de positie van ambtenaren gelijk te stellen aan die van werknemers. Naar verwachting gaat het ongeveer 2,5 jaar duren voordat alle wet- en regelgeving die nu voor ambtenaren geldt, is gewijzigd, waarna de ontslagregels voor beide groepen arbeiders gelijk zijn. De ongeveer 600.000 ambtenaren verliezen daarmee hun ‘status aparte’.

Het nieuwe ontslagrecht

De ontslagregels voor de gewone werknemer worden overigens in 2015 gewijzigd. Omdat ontslagzaken voor ambtenaren ook op deze nieuwe leest worden geschoeid, is het belangrijk van deze regels kennis te nemen. Lees hierover op onze webpagina: het nieuwe ontslagrecht.

Maar uiteraard kunt u ons ook bellen ( 0900 - 123 73 24) of mailen indien u vragen heeft over het huidige of komende ontslagrecht

Daarom ontslagspecialist

  • Specialist in ontslagzaken
  • Ervaren advocaten en juristen
  • Resultaat gedreven, snelle actie
  • Adviseren, procederen, onderhandelen
  • Betaalbare adviezen

Contact informatie:

  0900 1237324
 mail ons icoon

ontslag stel uw vraag

gratisnieuwsbrief

PRIVACY STATEMENT

© 2022 Ontslagspecialist