headermetsterrenv10

ontslag kritiek op werkgever

Ontslag kritiek op werkgever

Is kritiek op de baas voldoende reden voor ontslag op staande voet? Deze vraag speelde onlangs voor de kortgedingrechter in een zaak betreffende een verpleegkundige bij de Friese GGZ.

In deze zaak kwam het voor dat de werkneemster via een forum op het intranet van de werkgever haar onvrede uitte over een nieuw pauzebeleid dat was geintroduceerd door haar werkgever.

Kort gezegd hield het gewijzigde beleid in dat waar de werknemers eerst doorbetaald werden wanneer zij hun lunch onder patienten doorbrachten (het zogenaamde therapeutisch meeeten), zij dit nu van hun pauzetijd zouden moeten doen, en dus onbetaald.

Kritiek op werkgever via intranet

De betreffende werknemer was het hier sterk mee oneens en ventileerde haar mening ongezouten via een discussieplatform op he intranet. Formuleringen die zij daarbij bezigde bevatten teksten als; 'ordinaire bezuinigingen'.

Werkgever heeft werkneemster over deze kritiek aangesproken, maar werkneemster ging gewoon door met het spuien van haar kritiek op het intranet. Hierop ontsloeg werkgever werkneemster op staande voet.

Is ontslag bij kritiek op werkgever terecht?

Uitspraak rechter:

De kort geding rechter vond het ontslag op staande voet niet terecht. Het ontslag op staande voet is volgens de rechter een te zware maatregel. Te meer nu de kritiek op het intranet was gezet, en dus in beperkte kring leesbaar was.

Hulp bij ontslag kritiek op werkgever

Ontslag bij kritiek op werkgever is soms wel mogelijk, soms niet. Het hangt of van diverse omstandigheden. Laat u bij ontslag bij kritiek op werkgever daarom goed adviseren en helpen. Bel  onze ontslagspecialisten. Bel 0900 - 123 73 24 of mail door te klikken op: ontslag kritiek werkgever

 

 

 

 

 

 

 

Daarom ontslagspecialist

  • Specialist in ontslagzaken
  • Ervaren advocaten en juristen
  • Resultaat gedreven, snelle actie
  • Adviseren, procederen, onderhandelen
  • Betaalbare adviezen

Contact informatie:

  0900 1237324
 mail ons icoon

ontslag stel uw vraag

gratisnieuwsbrief

PRIVACY STATEMENT

© 2023 Ontslagspecialist