headermetsterrenv10

Ontslag bij ziekte - in welke gevallen is dat mogelijk?

 

Ontslag bij ziekte is meestal niet mogelijk. De werknemer geniet de eerste 2 jaren van ziek zijn ontslagbescherming.

Op de ontslagbescherming bij ziekte bestaan belangrijke uitzonderingen. Zo is ontslag na 2 jaar ziekte mogelijk en is de ontslagbescherming in de eerste 2 jaar van ziek zijn bij een procedure bij de kantonrechter – anders dan bij het UWV – niet ‘keihard’.

Ook kan ontslag bij ziekte mogelijk zijn bij frequent ziek zijn van de werknemer, waardoor bijvoorbeeld zijn collega’s door zijn ziekte ernstig belast worden.

Voor nadere details over ontslag bij ziekte verwijzen wij u naar onze uitgebreidere pagina over ontslag bij ziekte.

Een werkgever die geconfronteerd wordt met een zieke werknemer zal niet gelukkig zijn met die situatie. Veel werkgevers zoeken daarom de randen van de wet op om de zieke werknemer toch te kunnen ontslaan. Bij vraagstukken over ontslag bij ziekte is daarom ontslaghulp noodzakelijk.

Bij onze organisatie ‘Ontslagspecialist’ kunt u professionele ontslag hulp krijgen bij dreigend ontslag bij ziekte.

ontslag bij ziekte


Bij Ontslagspecialist werken advocaten en juristen die geheel gespecialiseerd zijn in arbeidsrecht en ontslag. De meeste al meer dan 20 jaar!

Onze ontslag advocaten en juristen doen ontslagzaken er niet ‘bij’ zoals een algemeen advocaat. Onze specialisten behandelen dagelijks ontslagzaken en houden de rechtspraak en literatuur op het gebied van ontslag en ziekte nauwgezet bij.  Door deze ruime ervaring kunnen zij u vlot en deskundig ontslag hulp verlenen. Onze ontslagspecialisten zullen er altijd op toezien dat uw rechten bij ontslag bij ziekte zoveel mogelijk worden veiliggesteld.

Bel daarom 0900 -123 73 24 of mail Ontslagspecialist voor ontslag hulp. Het eerste advies is gratis bij vragen over ontslag bij ziekte

Tags: , ,

Daarom ontslagspecialist

  • Specialist in ontslagzaken
  • Ervaren advocaten en juristen
  • Resultaat gedreven, snelle actie
  • Adviseren, procederen, onderhandelen
  • Betaalbare adviezen

Contact informatie:

  0900 1237324
 mail ons icoon

ontslag stel uw vraag

gratisnieuwsbrief

PRIVACY STATEMENT

© 2023 Ontslagspecialist