headermetsterrenv10

Juridisch advies bij vaststellingsovereenkomst

 

Juridisch advies bij vaststellingsovereenkomst

juridisch advies bij vaststellingsovereenkomst

De werkgever wilt uw arbeidsovereenkomst beëindigen en presenteert u een vaststellingsovereenkomst. Of u wilt zelf weg bij uw werkgever op een ww-veilige manier en denkt aan een vaststellingsovereenkomst.

In alle gevallen is het voor werknemers en werkgevers aan te raden advies in te winnen over de mogelijkheden en de 'valkuilen' bij een vaststellingsovereenkomst. Een kostbare of onherstelbare fout is namelijk snel gemaakt!

Onze advocaten en juristen hebben ruim 20 jaar ervaring met ontslagzaken en zijn gespecialiseerd
in ontslag via een vaststellingsovereenkomst. U kunt ons altijd benaderen voor advies en verdere rechtshulp. Het 1e advies is bovendien GRATIS.

Hieronder alvast enige onderwerpen en aandachtspunten die bij een vaststellingsovereenkomst kunnen worden geregeld.

WW-veiligheid

De vaststellingsovereenkomst dient aan een aantal voorwaarden te voldoen om ww-veilig te zijn.
Die voorwaarden zijn:

  • het initiatief dient afkomstig ( althans op papier) van werkgever
  • werknemer dient geen verwijt te maken te zijn bij zijn ontslag;
  • de voor werkgever geldende opzegtermijn moet in acht worden genomen.

Voor meer informatie over ww-veiligheid, kijkt u op: is een vaststellingsovereenkomst ww-veilig

Onderwerpen in de ontslagregeling

Onderstaand treft u een aantal onderwerpen die opgenomen moeten of kunnen worden in de vaststellingsovereenkomst.

Einddatum: uiteraard dient de datum waarop de arbeidsverenkomst eindigt te worden vastgelegd

Ontslagvergoeding: in de meeste gevallen heeft een werknemer bij ontslag recht op de zogeheten transitievergoeding. Maar een hogere ontslagvergoeding kan ook gepast zijn. Vraag hierover advies aan onze specialisten.

Vrijstelling van werk: bij een ontslagregeling kan worden afgesproken dat de werknemer geheel of gedeeltelijk vrijgesteld wordt van werk. De werknemer is bij ontslag immers minder gemotiveerd en dient tijd te hebben voor solliciteren.

Concurrentiebeding: werknemer en werkgever kunnen overleggen en bepalen of het concurrentiebeding - voor zover die van toepassing is - komt te vervallen.

Getuigschrift: voor werknemer is het van belang dat hij vlot weer ander werk kan vinden. Het is daarom aan te raden afspraken te maken over een positief getuigschrift en positieve referenties.

Vergoeding juridische kosten: een werknemer doet er verstandig aan zijn belangen bij ontslag te laten behartigen door een gespecialiseerd jurist of advocaat. Vaak kan met werkgever worden afgesproken dat de werkgever de kosten van rechtshulp geheel of gedeeltelijk vergoedt. Wij kunnen u daarbij helpen.

Inleveren bedrijfseigendommen: werkgever en werknemer kunnen afspreken wanneer bijvoorbeeld de bedrijfsauto, de laptop en de bedrijfstelefoon moet worden ingeleverd. Eventueel kan worden afgesproken dat werknemer deze zaken mag behouden of overnemen.

Het beste resultaat

Wilt u als werkgever of werknemer het beste resultaat bij een vaststellingsovereenkomst? Aarzel dan niet langer en leg uw situatie voor aan onze Ontslagspecialisten. Wij hebben meer dan 15.000 ontslagzaken behandeld en behalen voor u het beste resultaat. Bel 0900 – 123 73 24 of mail. Het 1e juridisch advies bij uw vaststellingsovereenkomst is kosteloos.

Daarom ontslagspecialist

  • Specialist in ontslagzaken
  • Ervaren advocaten en juristen
  • Resultaat gedreven, snelle actie
  • Adviseren, procederen, onderhandelen
  • Betaalbare adviezen

Contact informatie:

  0900 1237324
 mail ons icoon

ontslag stel uw vraag

gratisnieuwsbrief

PRIVACY STATEMENT

© 2023 Ontslagspecialist