headermetsterrenv10

Advies Vaststellingsovereenkomst

Advies over uw vaststellingsovereenkomst

Uw baas wilt uw arbeidsovereenkomst beëindigen en presenteert u een vaststellingsovereenkomst met het verzoek deze te ondertekenen. Moet u dat wel doen? Wat is eigenlijk een vaststellingsovereenkomst? Wat zijn de risico’s als u tot ondertekening over gaat? Heeft u dan wel recht op WW? En: hoe zit het met de ontslagvergoeding?

Ontslag via een vaststellingsovereenkomst

Er kunnen redenen zijn om uw arbeidsovereenkomst te beëindigen. Mogelijk gaat uw werkgever reorganiseren of gaat het bedrijfseconomisch slecht met het bedrijf. Het kan ook zijn dat uw functioneren ter discussie staat, of dat er sprake is van een verstoorde arbeidsrelatie. In dergelijke gevallen kan uw werkgever proberen toestemming voor ontslag te vragen aan het UWV of de kantonrechter. Maar omdat dergelijke procedures tijd en geld kosten, terwijl de uitkomst vaak onzeker is, kiezen veel werkgevers voor beëindiging van de arbeidsovereenkomst via een vaststellingsovereenkomst. Dat is een overeenkomst waarbij werkgever en werknemer afspraken maken over de beëindiging van de arbeidsovereenkomst.

advies vaststellingsovereenkomst

Ontslag via een vaststellingsovereenkomst kán ww-veilig zijn

Vaak wordt gedacht dat als een werknemer instemt met zijn ontslag er geen recht op een ww-uitkering bestaat. Dat is gelukkig niet altijd het geval. Indien de beëindiging van de arbeidsovereenkomst via een vaststellingsovereenkomst gaat, kan het ontslag ww-veilig zijn. Wel dient de tekst van de vaststellings overeenkomst ww-veilig te zijn en de juiste opzegtermijn in acht genomen te worden. Onze Ontslagspecialisten kunnen u hierover informeren en adviseren.

Voorwaarden bij ontslag

Niet alleen de ww-rechten zijn van belang bij ontslag via een vaststellingsovereenkomst. Ook over andere beëindigingsvoorden dienen afspraken gemaakt te worden. Denk bijvoorbeeld aan:

 • de einddatum van de arbeidsovereenkomst;
 • al dan niet vrijstelling van werk;
 • uitbetaling van vakantiegeld en niet opgenomen vakantiedagen;
 • inleveren bedrijfseigendom;
 • (positief) getuigschrift;
 • wat als u uitzicht heeft op ander werk?
 • verval concurrentiebeding.

Kortom, veel zaken om bij stil te staan bij beëindiging van de arbeidsovereenkomst.

Laat u adviseren en begeleiden

Het aangaan van een vaststellingsovereenkomst heeft grote gevolgen, vooral als daarbij fouten worden gemaakt. Geef daarom nooit uw akkoord voordat u zich voldoende heeft laten adviseren en/of begeleiden. De juristen/advocaten geven inmiddels meer dan 20 jaar rechtshulp bij ontslag via een vaststellingsovereenkomst. Wij zijn daarom zeer goed in staat een gunstige beëindigingsregeling voor u te realiseren en u te behoeden voor kostbare missers.

Laat uw vaststellingsovereenkomst daarom door ons beoordelen en u zonodig verder begeleiden. De beoordeling van uw overeenkomst is geheel gratis. U kunt de vaststellingsovereenkomst met uw vragen naar Ontslagspecialist mailen door te klikken op: controle vaststellingsovereenkomst of bel 0900- 123 73 24

 

 

Daarom ontslagspecialist

 • Specialist in ontslagzaken
 • Ervaren advocaten en juristen
 • Resultaat gedreven, snelle actie
 • Adviseren, procederen, onderhandelen
 • Betaalbare adviezen

Contact informatie:

  0900 1237324
 mail ons icoon

ontslag stel uw vraag

gratisnieuwsbrief

PRIVACY STATEMENT

© 2023 Ontslagspecialist