headermetsterrenv10

ontslag

Een nieuwe fase: omscholen na ontslag

 

Een nieuwe fase: omscholen na ontslag
Het leven is constant aan het veranderen. Soms kunnen deze veranderingen heel goed zijn en op andere momenten worden we er niet heel blij van. Toch is dit een onderdeel van het leven en daarnaast worden we zo uitgedaagd om het beste elke situatie te halen. Dit zijn vaak momenten dat we toe zijn aan nieuwe uitdagingen op het werk of dat we een nieuw carrièrepad te kiezen. In dit geval komen we voor een moeilijke keuze te staan, namelijk ontslag nemen bij onze huidige baan. Ondanks dit een moeilijke beslissing is, zijn er ook mooie vooruitzichten. Wil jij weten hoe je verder kunt na je ontslag? Lees dan snel verder!

De juridische dienstverlening
Na je ontslag kun je een bepaalde mate van vrijheid voelen en tegelijkertijd kun je ook een beetje bang zijn voor wat de toekomst brengt. Voor veel mensen kan het moeilijk zijn om de volgende stap in hun carrière te bepalen. Gelukkig hoef je niet perse van sector te veranderen. Je kunt er namelijk voor kiezen om een andere positie binnen jouw sector te bekleden. In de meeste gevallen is het nodig dat je je hiervoor laat bijscholen. Ben jij een ambitieus persoon en heb je een grote interesse in het rechtssysteem van Nederland? Dan kun je de opleiding hbo bachelor rechten volgen. Dit geldt ook voor als je werkzaam bent als jurist en wilt doorgroeien naar een hogere positie. Met deze opleiding kun je je op professioneel gebied ontwikkelen en een officiële bachelor graad behalen. Tijdens de opleiding krijg je meer inzicht in verschillende rechtsgebieden, zoals bestuursrecht, arbeidsrecht, ondernemingsrecht en meer. Met de kennis die jij opdoet kun je ervoor zorgen dat medewerkers binnen de organisatie zich aan de wet- en regelgeving houden en veel meer!

Werken als criminoloog
Wil je volledig van sector wisselen? Dan kan dat natuurlijk ook! Wij raden je aan om vooraf een studiekeuzetest te doen. Op deze manier kun je een goed beeld krijgen van de opleidingen die het beste bij je passen. Ben jij geïnteresseerd in crimineel gedrag? Ben je rechtvaardig? En wil je meer leren over hoe criminele activiteiten tot stand komen? Dan is criminologie hbo de perfecte opleiding voor jou! Met deze studie ontwikkel je nieuwe en praktisch toepasbare kennis. Daarnaast leer je vaardigheden die je nodig hebt om als volwaardig criminoloog de Nederlandse samenleving te helpen verbeteren.

Kortom, ontslag nemen is nooit leuk. Toch biedt het de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen en een carrière pad te bewandelen dat het beste bij je past. Wil je een waardevolle bijdrage kunnen leveren binnen de Nederlandse maatschappij? Dan kun je een opleiding rechten of criminologie volgen. Binnen no time help jij de samenleving als volwaardig professional verbeteren.

Vaststellingsovereenkomst zonder handtekening geldig?

 

Het beëindigen van een arbeidsovereenkomst ( ontslag ) gaat tegenwoordig vaak niet met een officiële ontslagprocedure bij het UWV of de kantonrechter. In veruit de meeste gevallen sluiten werknemer en werkgever namelijk een beëindigingsovereenkomst, die vaak een vaststellingsovereenkomst ( VSO ) wordt genoemd. In die VSO-overeenkomst worden de afspraken rond het ontslag opgenomen waarna de overeenkomst wordt ondertekend door werkgever en werknemer.

Wat als de vaststellingsovereenkomst niet is ondertekend?

Het is de vraag of een niet ondertekende vaststellingsovereenkomst ook rechtsgeldig is. Een dergelijke zaak is onlangs door de rechter te Den Haag beslist.

Wat was het geval?

Een werknemer is in dienst bij een supermarkt. De werkgever was van mening dat de werknemer niet goed functioneert en biedt hem een ontslagregeling middels een vaststellingsovereenkomst aan.

In de tekst van de VSO is geen ontslagvergoeding opgenomen, wel wordt de werknemer aangeboden tot einde arbeidsovereenkomst vrijgesteld te zijn van werk met loondoorbetaling.
In de begeleidende mail staat dat de werknemer om het aanbod te aanvaarden de vaststellingsovereenkomst binnen een week moet ondertekenen en terugsturen.

Werknemer gaat akkoord zonder handtekening

Twee dagen na ontvangst van de vaststellingsovereenkomst laat werknemer per e-mail aan werkgever weten dat hij akkoord gaat met het ontslagvoorstel. Hij geeft daarbij tevens aan dat hij de overeenkomst met handtekening per post heeft gestuurd aan werkgever.

Werknemer wil meer

Je zou denken dat hiermee de zaak is opgelost. Niets blijkt echter minder waar. Ruim 2 weken later blijkt dat werkgever nog altijd niet de toegezegde ondertekende vaststellingsovereenkomst van werknemer heeft ontvangen.
Werkgever verzoekt werknemer de ondertekende vaststellingsovereenkomst alsnog te versturen. Werknemer zegt dat wederom toe, maar doet dat wederom niet.

De spanningen tussen werkgever en werknemer lopen hierdoor op, reden waarom werknemer zijn eerdere akkoord intrekt en alsnog een transitievergoeding eist. Daar gaat werkgever niet mee akkoord, waarna werknemer de zaak aan de rechter voorlegt.

Wat vindt de kantonrechter?

vaststellingsovereenkomst rechter

De kantonrechter moet beoordelen of de werknemer en werkgever overeenstemming hebben bereikt over het beëindigen van de arbeidsovereenkomst. De kantonrechter vindt van wel. De kantonrechter stelt dat partijen de inhoud van de vaststellingsovereenkomst goed kenden en dat werknemer per e-mail heeft laten weten akkoord te gaan met de vaststellingsovereenkomst. Ook heeft werknemer meerdere keren laten weten dat hij de getekende overeenkomst zal toesturen.
Er is dus overeenstemming bereikt. Een dergelijke overeenstemming kan door een werknemer binnen 14 dagen worden herroepen. Maar dat heeft werknemer niet gedaan. Hij deed dat pas na ruim 2 maanden.
Ofwel de arbeidsovereenkomst is inmiddels beëindigd en werknemer heeft geen recht op een transitievergoeding.

Niet altijd handtekening nodig onder vaststellingsovereenkomst

Hoewel een vaststellingsovereenkomst schriftelijk moet worden aangegaan, is het niet altijd vereist dat er een handtekening onder de VSO staat. Soms kan het akkoord ook blijken uit een e-mail of Whatsapp bericht.

Hulp nodig bij uw ontslagzaak?

Heeft u te maken met ontslag? Neem direct contact op met onze specialisten. Wij hebben ruim 25 jaar ervaring en kunnen u goed helpen. Bel 0900 123 73 24 of mail ons. Eerste advies = GRATIS

 

Wat te doen bij ontslag? Gratis advies van specialisten

 

 Je werkgever wil van je af en dreigt met ontslag. Wat kun je dan doen? Lees hieronder om welke redenen je werkgever je kan ontslaan en wat je daartegen kan doen.

Wettelijke ontslagredenen

Om te beginnen moet je bedenken dat je in Nederland niet zomaar kunt worden ontslagen. Een werkgever moet daar goede redenen voor hebben. Die ontslagredenen ( ontslaggronden ) staan genoemd in de wet. Als de werkgever geen in de wet omschreven ontslaggrond heeft kan hij jou niet ontslaan.

Wat zijn de belangrijkste ontslagredenen volgens de wet?

De in de praktijk belangrijkste wettelijke ontslagredenen zijn de volgende:

  • ontslag op staande voet/ ernstig verwijtbaar gedrag van werknemer;
  • bedrijfseconomisch ontslag ( waaronder reorganisatie );
  • ontslag bij disfunctioneren werknemer;
  • ontslag na 2 jaar ziekte.

Laat ontslagreden altijd GRATIS door ons toetsen

Welke ontslagreden je werkgever ook aanvoert, het is altijd raadzaam om die reden te laten toetsen door onze ontslagspecialisten. Immers wat voor een werkgever mogelijk een goede ontslagreden lijkt, is dat volgens de wet en rechtspraak vaak niet. Wij kunnen de ontslagreden GRATIS voor u toetsen.

wat te doen bij ontslag

Tips bij dreigend ontslag

Zoals gezegd kun je altijd je ontslagzaak gratis aan onze specialisten voorleggen voor advies.
Wat zou je verder kunnen doen?

In ontslagsituaties is het verstandig je hoofd 'koel' te houden. Uiteraard is ontslag een emotionele zaak, maar probeer je emoties te beheersen. Ga bijvoorbeeld geen ruzie maken met je werkgever. Dat komt je zaak niet ten goede.

Wat wél te doen bij ontslag:

  1. Blijf bij voorkeur aan het werk en blijf goed presteren.
  2. Reageer niet emotioneel naar werkgever.
  3. Als werkgever je naar huis stuurt neem dan direct contact op met onze specialisten.
  4. Reageer niet direct naar werkgever op je ontslag of ontslagvoorstel. Laat werkgever weten dat je advies gaat inwinnen.
  5. Teken nooit akkoord voor ontslag of een ontslagregeling zonder voorafgaand advies.
  6. Lever nog geen bedrijfseigendommen in.
  7. Laat je ontslag of ontslagvoorstel ( vaststellingsovereenkomst ) GRATIS beoordelen door onze specialisten.

Waarom hulp vragen aan Ontslagspecialist?

De juristen en advocaten van Ontslagspecialist hebben ruim 25 jaar ervaring met ontslagzaken. Wij zijn geheel gespecialiseerd in ontslag. Door onze ruime kennis en ervaring kunnen wij onze klanten vlot en goed helpen. Zie onze vele positieve recensies!

Wil jij ook het beste resultaat?

Door onze grote kennis en ervaring behalen wij voor onze klanten het beste resultaat, bijvoorbeeld een maximale ontslagvergoeding of een lange periode van vrijstelling van werk met loondoorbetaling.

Ontslag advies bij ons is GRATIS en onderhandelen over ontslag vaak ook!

Wordt je ontslagen.? Aarzel dan niet. Leg je ontslagzaak voor aan onze specialisten. Wij beoordelen gratis je zaak en kunnen je daarna ook vaak gratis helpen op kosten van je werkgever.
Bel 0900 123 73 24 of mail ons bij ontslag..

Vaststellingsovereenkomst 2023

 

De vaststellingsovereenkomst in 2023, hoe gaat dat? Bestel ook voorbeeld

Veel arbeidsovereenkomsten worden beëindigd via een vaststellingsovereenkomst (VSO).. Dat is een overeenkomst waarin werkgever en werknemer afspraken maken over hoe en tegen welke voorwaarden een arbeidsrelatie wordt beëindigd.

vaststellingsovereenkomst 2023

Welke afspraken tref je aan in een vaststellingsovereenkomst?

Bij het aangaan van een VSO moet aan veel zaken worden gedacht. Hieronder noemen wij er enkele. Voor nadere aandachtspunten kunt u kijken op de pagina wat is een vaststellingsovereenkomst?

Belangrijke onderwerpen in de VSO:

  • welke ontslagvergoeding ( transitievergoeding ) wordt afgesproken?
  • welke opzegtermijn wordt gehanteerd? ( onder meer van belang voor de ww-veiligheid ).
  • wordt werknemer tot einde arbeidsovereenkomst vrijgesteld van werk?;
  • wie neemt het initiatief tot beëindiging?
  • wat spreken we af over concurrentiebeding en geheimhoudingsbeding?
  • verlenen partijen elkaar finale kwijting?
  • krijgt werknemer een positief getuigschrift?

Hoe hoog is de transitievergoeding in 2023?

De standaard vergoeding bij ontslag is de zogeheten transitievergoeding, die 1/3 maandsalaris per dienstjaar bedraagt. Die vergoeding heeft in 2023 een maximum van € 89.000.

Wilt u een hogere vergoeding?

Vaak valt via goed onderhandelen een hogere ontslagvergoeding dan de standaard vergoeding te realiseren. Onze Ontslagspecialisten zijn daar erg bedreven in. Wilt u ook een betere regeling?: bel onze specialisten op 0900 123 73 24 of mail ons. Het eerste advies = GRATIS. U kunt ook een voorbeeld vaststellingsovereenkomst 2023 bij ons bestellen.

Daarom ontslagspecialist

  • Specialist in ontslagzaken
  • Ervaren advocaten en juristen
  • Resultaat gedreven, snelle actie
  • Adviseren, procederen, onderhandelen
  • Betaalbare adviezen

Contact informatie:

  0900 1237324
 mail ons icoon

ontslag stel uw vraag

gratisnieuwsbrief

PRIVACY STATEMENT

© 2023 Ontslagspecialist