headermetsterrenv10

ontslag na twee jaar ziekte op papier

Ontslag na 2 jaar ziekte op papier

 

Tijdens ziekte geldt een verhoogde ontslagbescherming. Dat wil zeggen dat de werknemer niet via het UWV kan worden ontslagen en dat ontslag via de kantonrechter ook moeilijk zal zijn. Maar na twee jaar ziekte vervalt de verhoogde ontslagbescherming. Lees hier meer over onze webpagina: ontslag bij ziekte

De werkgevers truc: ziekte op papier

Er zijn steeds meer werkgevers die werknemers voor een paar procent in hun personeelsadministratie ziek gemeld laten staan ondanks het feit dat de werknemer zich hersteld heeft gemeld. Via deze 'truc' kunnen zij na twee jaar stellen dat de 'zieke' werknemer kan worden ontslagen. Voor het vervallen van de verhoogde ontslagbescherming maakt het namelijk niet uit voor hoeveel procent een werknemer ziek is. Ook al is de werknemer slechts 1% ziek, geldt hij toch als ziek. 

Doe navraag naar uw 'ziekte'

Als werknemer doet u er goed aan om aan het UWV of de personeelsadministratie te vragen of u ziek staat gemeld. Indien dat het geval is en u bent niet ziek, is het raadzaam om daartegen te protesteren. Zo voorkomt u dat u na twee jaar 'papieren ziekte' te gemakkelijk kunt worden ontslagen.

Vraag hulp bij Ontslagspecialist bij ontslag vanwege ziekte

 Indien uw werkgever u onterecht ziek houdt of u wenst te ontslaan is het zaak gedegen juridische hulp te vragen. Bel of mail dan de juristen/advocaten van Ontslagspecialist. Wij zijn thuis in deze materie ( ontslag na ziekte ) en komen op voor uw belangen.

 

Daarom ontslagspecialist

  • Specialist in ontslagzaken
  • Ervaren advocaten en juristen
  • Resultaat gedreven, snelle actie
  • Adviseren, procederen, onderhandelen
  • Betaalbare adviezen

Contact informatie:

  0900 1237324
 mail ons icoon

ontslag stel uw vraag

gratisnieuwsbrief

PRIVACY STATEMENT

© 2023 Ontslagspecialist