headermetsterrenv10

ontslag uitkering

ontslag en ww


De deeltijd-WW wordt verlengd tot 1 april 2010

 

Het kabinet wil economisch herstel niet belemmeren door de regeling te lang open te houden, maar de regeling ook niet te vroeg sluiten. Alles afwegend is het kabinet bereid de regeling tot 1 april 2010 open te houden. De regeling stopt eerder als het beschikbare geld op is.

Dit besluit is onderdeel van overleg met sociale partners over de aanpak van de crisis. Dit staat in een brief van minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan de Tweede Kamer. In de brief gaat de minister in op de huidige situatie van de arbeidsmarkt en de verdere aanpak van de crisis.

De minister waarschuwt dat behoud van werkgelegenheid waar geen werk is, geen perspectief biedt. Het is daarom van belang dat geïnvesteerd wordt in duurzame inzetbaarheid van werknemers. Het kabinet treft verschillende maatregelen om de inzetbaarheid van werknemers te vergroten, zoals de omscholingsbonus. De bonus, die bedoeld is voor met ontslag bedreigde werknemers, wordt uitgebreid in 2010 met een WW- periode van maximaal 4 weken. Door middel van scholing en goed loopbaanbeleid kunnen werknemers makkelijker naar ander werk in een sector waar vacatures zijn.

Bedrijven die voor 1 april 2010 gebruikmaken van de deeltijd- WW, kunnen verlengen tot maximaal 15 maanden. De deeltijd-WW is in april 2009 geïntroduceerd en bedoeld om bedrijven in economisch onzekere tijden de mogelijkheid te bieden vakkrachten voor wie onvoldoende werk is, te kunnen behouden voor het bedrijf. Ontslag en ww via de deeltijd-WW is voor een minimale periode van 26 weken en heeft een minimale omvang van 20 procent per werknemer. In totaal is 950 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de regeling.

 

Heeft u met betrekking tot ontslag en wwvragen of rechtshulp nodig, kunt u altijd bellen met onze ontslagspecialisten op 0900 – 123 73 24 (kantooruren) of mail ons.

U kunt ook onze speciale webpagina over ontslag en ww bezoeken door hier te klikken.

 

Daarom ontslagspecialist

  • Specialist in ontslagzaken
  • Ervaren advocaten en juristen
  • Resultaat gedreven, snelle actie
  • Adviseren, procederen, onderhandelen
  • Betaalbare adviezen

Contact informatie:

  0900 1237324
 mail ons icoon

ontslag stel uw vraag

gratisnieuwsbrief

PRIVACY STATEMENT

© 2024 Ontslagspecialist