headermetsterrenv10

Ontslag Volkskrant

Volkskrant.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
 1. Vorige week stelde Bert Wagendorp in deze krant de vraag: ’Wat als de coronacrisis ook een obesitascrisis blijkt?’ Die vraag is terecht, sterker nog, deze crisis ís waarschijnlijk ook een obesitascrisis. Maar de immer sympathieke Bert, met het hart op de juiste plaats, trok de (moreel en analytisch) verkeerde conclusies: ‘Roken, drinken, schransen, be my guest. Althans, tot een van mijn geliefden dringend een ic-bed nodig heeft en die allemaal zijn bezet door zwaarlijvige coronapatiënten. Dat zal zeker ten koste gaan van mijn liberale opvattingen en solidariteit.’
 2. Het wilde maar niet opschieten met de digitalisering in zorg, onderwijs en het werken vanuit huis. Tot de coronacrisis dwong tot grote stappen. Wat levert dat op? En wat houden we er straks aan over?
 3. Wopke Hoekstra was deze week de gebeten hond. De minister van Financiën had zijn Europese collega’s tegen zich in het harnas gejaagd, door zuinig te reageren op hun plannen om een begrotingsoplossing te vinden voor de economische gevolgen van de c-crisis. Dit oogstte een storm van kritiek, óók van Nederlandse economen.
 4. KLM mag van minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken) duizenden werknemers met een tijdelijk dienstverband ontslaan. Dit ondanks het beroep dat de luchtvaartmaatschappij doet op de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid.
 5. Krijgt de coronacrisis inmiddels een stevige greep op de huizenmarkt? Het lijkt er wel op, al vinden makelaars het nog meevallen. Sinds half maart zijn er ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar 12 procent minder woningen verkocht en zijn er 9 procent minder te koop gezet.
 6. De olieprijs mag dan gekelderd zijn tot prijzen van vóór de oliecrisis, Suriname zal niet minder blij zijn met de vondst van een tweede groot olieveld voor de kust van het land.
 7. Europa is zo gezond als zijn ziekste en zo sterk als zijn zwakste lidstaat, stelde de radicale Griekse econoom Yanis Varoufakis vorige week.
 8. Crises kennen verliezers, maar ook winnaars. Creatieve destructie, zo heet dat, komt in een stroomversnelling. Bedrijven die al op hun laatste benen lopen, gaan ten onder. Nieuwe komen ervoor terug.
 9. KLM werkt niet aan een scheiding van Air France, de Franse maatschappij waarmee het bedrijf in 2004 fuseerde. Dat zei topman Pieter Elbers in een videobriefing met journalisten. ‘Ik werk niet aan ontvlechtingsscenario’s. Alle focus ligt op financiering en het overleven van de crisis.’
 10. De coronacrisis remt de nieuwbouw af. Het aantal verleende vergunningen voor woningbouw daalt naar verwachting van 57 duizend woningen in 2019 naar 48 duizend dit jaar. Om het woningtekort te bestrijden, streeft de regering juist naar de bouw van 75 duizend nieuwbouwwoningen per jaar.

Daarom ontslagspecialist

 • Specialist in ontslagzaken
 • Ervaren advocaten en juristen
 • Resultaat gedreven, snelle actie
 • Adviseren, procederen, onderhandelen
 • Betaalbare adviezen

Contact informatie:

© 2020 Ontslagspecialist