headermetsterrenv10

Ontslag bij kastekort - Is ontslag mogelijk? Hoe dan?

In een zaak die onlangs voor de Hoge Raad speelde is aan de orde gekomen hoe de rechter om moet gaan met ontslag bij een kastekort van een werknemer.

In deze zaak bestond het kastekort van de werknemer uit het feit dat hij de dagopbrengsten van het filiaal waar hij werkte niet afstortte bij de bank. Dit gegeven werd door hem betwist in de rechtzaak die zijn werkgever aanspande, feit bleef echter dat de opbrengsten nooit waren aangekomen bij de bank.

Het ontslag op staande voet dat volgde op de ontdekking van de werkgever was gebaseerd op fraude/diefstal. Hiernaast vorderde de werkgever het bedrag van de verdwenen dagopbrengsten terug van de werknemer.

De Hoge Raad heeft zich over de zaak gebogen en geconcludeerd dat de rechtbank die de werkgever in het gelijk stelde juist heeft gehandeld. De werknemer had immers niet betwist dat de dagopbrengsten niet bij de bank waren aangekomen. Het gegeven dat de dagopbrengsten niet waren aangekomen in combinatie met de nauwkeurige procedure die de betreffende bank heeft voor het innen van dagopbrengsten was voor de rechtbank en de Hoge Raad voldoende reden om aan te nemen dar er sprake moet zijn geweest van onrechtmatige toeëigening van de bedragen. Op basis hiervan is de terugvordering van werkgever op werknemer en zijn ontslag gerechtvaardigd.

Heeft u met betrekking tot ontslag bij kastekort vragen, rechtshulp of ontslag advies nodig, dan kunt u altijd bellen met onze ontslagspecialisten op 0900-123 73 24 (kantoortijden) of mail ons.
Een eerste telefonisch advies of zaakinschatting is kosteloos.

Ontslag bij kastekort

Daarom ontslagspecialist

  • Specialist in ontslagzaken
  • Ervaren advocaten en juristen
  • Resultaat gedreven, snelle actie
  • Adviseren, procederen, onderhandelen
  • Betaalbare adviezen

Contact informatie:

  0900 1237324
 mail ons icoon

ontslag stel uw vraag

gratisnieuwsbrief

PRIVACY STATEMENT

© 2023 Ontslagspecialist