headermetsterrenv10

nieuws

Aftopping ontslagvergoeding op de lange baan


Aftopping ontslagvergoeding op de lange baan

De Tweede Kamer heeft besloten het het plan om de ontslagvergoeding bij inkomens vanaf 75.000 euro te maximeren tot één jaarsalaris controversieel te verklaren en niet meer te behandelen.

Alleen D66 had in de Kamer nog willen praten over het plan, dat is gebaseerd op een akkoord van werkgevers en vakbonden om hun ruzie over versoepeling van het ontslagrecht te beslechten.

Maar PvdA-Kamerlid Roos Vermeij is blij dat het plan van de baan is, omdat iedereen volgens haar betwijfelde of het wel een verbetering was ten opzichte van de huidige praktijk. Zowel voormalig coalitiegenoten CDA, PvdA en ChristenUnie als SP, PVV en GroenLinks hebben van begin af aan geprobeerd het wetsvoorstel van minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) dat het akkoord van sociale partners moest verankeren, tegen te houden. Donner klaagde eerder dit jaar dat het akkoord alweer dateerde van in 2008.

Werkgevers hoopten met het aftoppen van ontslagvergoeding bij inkomens vanaf 75.000 euro de ontslagkosten te drukken. Vakbonden zijn indertijd akkoord gegaan, omdat niet wordt getornd aan de ontslagbescherming van lagere en middeninkomens. Maar de Raad van State waarschuwde voor onrechtvaardige verschillen in de ontslagvergoeding tussen mensen die net boven of onder de grens verdienen.

Vanaf 1 juli 2015 geldt de transitievergoeding:

Bovenstaand nieuwsbericht is achterhaald door nieuwe regels over de hoogte van de ontslagvergoeding. Vanaf 1 juli 2015 wordt de ontslagvergoeding vastgesteld conform de regels van de 'transitievergoeding'.

 

Pagina 2 van 2

Daarom ontslagspecialist

  • Specialist in ontslagzaken
  • Ervaren advocaten en juristen
  • Resultaat gedreven, snelle actie
  • Adviseren, procederen, onderhandelen
  • Betaalbare adviezen

Contact informatie:

  0900 1237324
 mail ons icoon

ontslag stel uw vraag

gratisnieuwsbrief

PRIVACY STATEMENT

© 2023 Ontslagspecialist