headermetsterrenv10

News

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Wat dekt een rechtsbijstandverzekering?

 

 

Wie zich aan het verdiepen is in verzekeringen, komt ook en rechtsbijstandverzekering tegen. Je hebt hier vast weleens van gehoord, maar wat is rechtsbijstand eigenlijk? In principe betekent dit niets anders dan dat je recht hebt op juridische hulp bij een conflict. Denk overigens niet dat je voor ieder conflict ook een jurist in kunt schakelen, want dit is niet het geval. Wij kunnen ons voorstellen dat je benieuwd bent wanneer je een beroep kunt doen op een jurist. Daarom vertellen wij je in deze tekst precies wat een rechtsbijstandverzekering dekt.

Dekking particuliere rechtsbijstandverzekering
Wanneer je als particulier een rechtsbijstandverzekering afsluit, ben je verzekerd voor rechtshulp bij verschillende conflicten. De onderstaande zaken vallen binnen de dekking van deze verzekering:

  • Juridische hulp als je verdacht wordt van een verkeersovertreding waarbij een ander gewond raakt of overlijdt.
  • Juridische hulp als je getuige bent in een strafzaak.
  • Juridische hulp als je een borgsom moet betalen in het buitenland.
  • Onbeperkte kosten van een jurist
  • Soms: een schadevergoeding als iemand niet kan betalen.

De bovenstaande zaken vallen binnen de basisdekking van een rechtsbijstandverzekering. Bij de meeste verzekeraars kun je niet alleen voor deze dekking kiezen. Je moet jouw verzekering vaak aanvullen met minimaal één aanvullende dekking. De aanvullende dekkingen waaruit je kunt kiezen hebben vaak betrekking op wonen, werk en inkomen, financiële zaken en verkeer. Kijk goed waar je precies voor verzekerd bent met een aanvullende dekking. Alleen dan slaag je er namelijk in om de beste rechtsbijstandverzekering af te sluiten.

Rechtsbijstand bij scheiding
Een scheiding draait regelmatig uit op een conflict. Wanneer jij niet meer met je (ex-)partner door één deur kunt, is het waarschijnlijk lastig om afspraken met elkaar te maken. Daarom wordt er vaak een jurist ingeschakeld voor een scheiding. Als je een rechtsbijstandverzekering hebt, denk je mogelijk dat juridische hulp vergoed wordt. Helaas is dit niet het geval, want je kunt geen beroep doen op een rechtsbijstandverzekering bij scheiding. Geschillen die te maken hebben met scheiden of uit elkaar gaan, een samenlevingscontract of geregistreerd partnerschap, alimentatie, ouderlijk gezag of omgangsregelingen en de verdeling van vermogen vallen namelijk buiten de dekking van een rechtsbijstandverzekering.

Naast een scheiding zijn er overigens nog een aantal andere zaken uitgezonderd. Een conflict dat ontstaat of verwacht wordt voordat de verzekering begint valt namelijk ook niet binnen de dekking. Ontstaat een conflict binnen de wachttijd van een rechtsbijstandverzekering? Dan heeft het ook geen zin om bij jouw verzekeraar aan te kloppen.

Zakelijke rechtsbijstandverzekering
Wie denkt dat een rechtsbijstandverzekering er alleen voor particulieren is, heeft het mis. Ook als ondernemer kun jij je namelijk verzekeren voor rechtsbijstand. De dekking ziet er in dat geval wel wat anders uit. Zo ben je met een zakelijke rechtsbijstandverzekering verzekerd voor conflicten over niet-betaalde rekeningen en andere incassozaken, conflicten met leveranciers en afnemers en conflicten over arbeidscontracten. Conflicten die te maken hebben met belastingen, conflicten met motorrijtuigen in het verkeer en conflicten die al zijn ontstaan voor het begin van de verzekering vallen buiten de dekking van een zakelijke rechtsbijstandverzekering.

voorbeeld arbeidsovereenkomstVoorkom kostbare missers bij het aangaan van een arbeidsovereenkomst!

De rechten en plichten van werkgevers en werknemers worden voor een belangrijk deel bepaald door de inhoud van de arbeidsovereenkomst. Het is daarom zaak een arbeidscontract aan te gaan waarin de afspraken goed geregeld zijn. De overeenkomst dient bovendien compleet te zijn en juridisch correct volgens de laatste wetgeving.

Ontslagspecialist levert u de juridisch correcte arbeidsovereenkomst

De juristen en advocaten van Ontslagspecialist zijn al ruim 20 jaar gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Met onze ervaring en kennis over de laatste wetgeving stelden wij voor u een drietal model arbeidsovereenkomsten op die u kunt gebruiken bij het aangaan van uw arbeidscontract met uw werknemer(s).

De voorbeeld arbeidscontracten zijn in een Word versie te downloaden en kunt u aanvullen met uw eigen gegevens. U kunt de contracten hieronder bestellen voor slechts € 24,50 inclusief btw per model. U heeft daarbij bovendien recht op 10 minuten gratis advies verstrekt door onze specialisten.

U kunt de volgende contracten bij ons bestellen:

Arbeidscontract onbepaalde tijd
Arbeidscontract onbepaalde tijd
Oproepcontract

De model contracten bevatten veel nuttige onderwerpen, zoals:

• duur van de overeenkomst;
• werktijden;
• functieomschrijving;
• salaris;
• proeftijdbeding;
• geheimhoudingsbeding;
• concurrentiebeding;
• ziekteregeling;
• vakantiedagenregeling;
• opzegging en beëindiging

Bestel nu door te klikken op arbeidsovereenkomst voor een arbeidscontract voor bepaalde of onbepaalde tijd, of klik op oproepcontract voor een voorbeeld van een oproepovereenkomst.

Voor eventuele vragen bel: 0900 - 123 73 24 of mail 

 

 

Daarom ontslagspecialist

  • Specialist in ontslagzaken
  • Ervaren advocaten en juristen
  • Resultaat gedreven, snelle actie
  • Adviseren, procederen, onderhandelen
  • Betaalbare adviezen

Contact informatie:

  0900 1237324
 mail ons icoon

ontslag stel uw vraag

gratisnieuwsbrief

PRIVACY STATEMENT

© 2023 Ontslagspecialist