headermetsterrenv10

Ontslag Volkskrant

Volkskrant.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
 1. Het voortbestaan van de Amsterdamse vuilverbrander AEB staat op losse schroeven. Accountant PwC geeft in het donderdag verschenen jaarverslag over 2019 een niet mis te verstane waarschuwing: er is ‘gerede twijfel’ of de continuïteit van de onderneming wel is verzekerd.
 2. Het was eigenlijk een publiciteitsstudent waar een bedrijf alleen maar van kan dromen. De Franse reclamecodecommissie Autorité de régulation professionnelle de la publicité (ARPP) verbood een televisiereclame van fiersenmaker Van Moof, waarbij rokende fabriekspijpen op een auto werden weerspiegeld, lange files werden getoond en iets wat op een ongeluk lijkt. Daarna smolt de auto weg en verscheen een Van Moof-fiets en klonk There’s a new day dawning.
 3. Werkenden met tijdelijke contracten zijn de eersten van wie werkgevers afscheid nemen in de coronacrisis, soms nog voordat ze aan hun baan zijn begonnen. De vrees is dat de crisis alleen maar tot meer flexibele contracten zal leiden.
 4. Geldvraag: Mijn reis naar de VS is geannuleerd. Ik krijg een SGR-voucher die ik zo nodig na een jaar kan inwisselen voor contanten. Ik dacht dat ik al na een half jaar geld kon terugkrijgen? Word ik aan het lijntje gehouden?
 5. De KLM is niet het enige Nederlandse bedrijf dat zucht onder een Frans juk. De Amsterdamse beurs is al sinds 2000 onderdeel van een bedrijf dat soms bedoeld lijkt de Franse grandeur in de financiële wereld uit te dragen.
 6. De overheid slaagt er nog steeds niet in genoeg extra werk voor gehandicapten te creëren. Van de afgesproken 15 duizend plekken zijn er maar 10 duizend vervuld. Bedrijven leveren wel.
 7. De financiële kloof tussen de allerrijksten in Nederland en de rest van de bevolking is nóg groter dan gedacht. De rijkste 1 procent van de huishoudens bezit volgens nieuwe schattingen niet een kwart, maar een derde van al het private vermogen in Nederland, ongeveer 1.600 miljard euro. De top 0,1 procent (7.750 huishoudens) heeft daarvan niet een tiende, maar een zesde in handen.
 8. Juist nu de economische relatie met het Verenigd Koninkrijk echt gaat veranderen, zijn bedrijven slechter voorbereid op de nieuwe situatie, die over een half jaar ingaat. Ze treffen minder voorbereidingen dan voorheen, en zijn ook slechter op de hoogte van de gevolgen van de Brexit.
 9. Wat is het toch met Nederlanders en schulden? Het nationale zelfbeeld is dat van een zuinig, calvinistisch landje waar sparen een deugd is, van de bankrekening tot de Efteling-zegels. Schulden staan in een minder gunstig daglicht. Om maar te zwijgen van spilzieke types aan de Middellandse Zee of de Caraïben die hun leningen niet dreigen af te lossen.
 10. Cor van Zadelhoff, Nederlands bekendste makelaar, noemde deze week op de site van Quote thuiswerken waanzin.

Daarom ontslagspecialist

 • Specialist in ontslagzaken
 • Ervaren advocaten en juristen
 • Resultaat gedreven, snelle actie
 • Adviseren, procederen, onderhandelen
 • Betaalbare adviezen

Contact informatie:

© 2020 Ontslagspecialist