headermetsterrenv10

Ontslag Volkskrant

Volkskrant.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
VK: Economie
 1. De twee grote Spaanse banken CaixaBank en Bankia gaan fuseren, waardoor ze samen de grootste bank van Spanje worden. Dat hebben de bestuurders donderdag besloten. Ze hopen dat de nieuwe bank beter bestand is tegen de economische gevolgen van de coronapandemie.
 2. Het is al veertig jaar geleden dat het nieuws in Nederland werd beheerst door de krakersrellen. Amsterdam stond in vuur en vlam, niet alleen op de kroningsdag van Beatrix, ook bij de ontruimingen van de Groote Keijser, De Grote Wetering en Lucky Luyk.
 3. Als 50-plusser merk ik dat werkgevers bij vacatures de voorkeur geven aan onervaren krachten. Is dat geen discriminatie?
 4. Op een golf van beelden van vertrouwde helden (was Abe uit Oddworld niet al lang met pensioen?) en vertrouwde games heeft Sony woensdag de prijzen bekendgemaakt van de PlayStation 5, zijn nieuwste spelcomputer die over twee maanden op de markt komt.
 5. Het kabinet komt voor de grootste industriële vervuilers van Nederland volgend jaar toch met een CO2-heffing. Tot chagrijn van het bedrijfsleven wordt de maatregel uit het Klimaatakkoord niet uitgesteld vanwege corona. Waarom een CO2-taks? Vier vragen en antwoorden.
 6. Vroeger liet de Socialistische Partij op Prinsjesdag een gepensioneerde huisvrouw of leerkracht als ‘koningin voor één dag’ een alternatieve troonrede uitspreken. Dit jaar heeft partijleider Lilian Marijnissen blijkbaar Willem-Alexander zelf bereid gevonden. De regering kiest ervoor, aldus de koning, ‘in deze onzekere tijd niet te bezuinigen, maar juist te investeren in baanbehoud, goede publieke voorzieningen, en een sterkere economische structuur en een schoner land nu en straks’.
 7. Ingo Uytdehaage glorieerde dinsdag op het Prinsjesdagontbijt in De Balie. ‘Laten we naast de Miljoenennota ook werken aan een 20-jarenplan. Dan noemen we deze het Horizonmemorandum en checken elk jaar hoe ver we zijn.’
 8. Een vrouw die tijdens een proef achter het stuur van een zelfrijdende Uber zat, is aangeklaagd voor dood door schuld na een dodelijk ongeluk in de Amerikaanse staat Arizona in 2018. Dat melden openbaar aanklagers in de staat dinsdag.
 9. Door het kabinetsbeleid gaat iedereen er volgend jaar gemiddeld 0,9 procent op vooruit. Zo luidt de prognose die het kabinet dinsdag naar de Tweede Kamer stuurde. Maar die is door de coronacrisis erg onzeker.
 10. De FNV blijft in vitale en goedlopende sectoren vasthouden aan de looneis van 5 procent, zo maakte de vakbond aan de vooravond van Prinsjesdag bekend. Is dat wel verantwoord in deze tijden van ‘ongekende crisis’?

Daarom ontslagspecialist

 • Specialist in ontslagzaken
 • Ervaren advocaten en juristen
 • Resultaat gedreven, snelle actie
 • Adviseren, procederen, onderhandelen
 • Betaalbare adviezen

Contact informatie:

© 2020 Ontslagspecialist