headermetsterrenv10

Zo vind je een baan die het beste bij jou past!

 

Het zoeken naar een baan is iets wat waarschijnlijk vaker in je leven terug zal komen, en waar je ook zeker niet altijd naar uit zal kijken. Het is dan ook echt geen pretje om die onzekerheid te hebben als het gaat om je werk en loopbaan. Je wil bovendien ook wel echt iets vinden dat bij je past. Maar hoe doe je dat? Er zijn zo veel kanten om op te gaan dat je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer ziet. Wees niet bang, ook jij kan een baan vinden die echt bij jou past.

Een loopbaan adviseur die jou op weg helpt

Als je het echt even niet weet, dan kan input van een ander heel fijn zijn. Dat kunnen vrienden zijn, familie, misschien zelfs je huidige baas of medewerkers. Echter hoeft het niet altijd zeker te zijn dat zij je daadwerkelijk goed advies geven. Als je toch op zoek bent naar advies van een ander, kan een loopbaan adviseur je ook zeker helpen. Samen kijken jullie naar alles wat je al gedaan hebt en wat een logische volgende stap kan zijn. Veel mensen zijn erg positief over hun ervaringen met een loopbaan adviseur, dus wellicht is dit soort loopbaanadvies ook iets wat voor jou erg behulpzaam kan zijn.

Probeer dingen en stap uit je comfortzone

Wellicht heb je een lange tijd in dezelfde branche gezeten, of kies je vaak voor iets wat je al kent omdat je de uitdaging niet echt op durft te zoeken. Daar is niks mis mee, maar wees ook zeker niet bang om juist wel die uitdaging op te zoeken en eens buiten je comfort zone te stappen. Kijk naar waar jouw interesses liggen en zoek naar iets wat hier op aan sluit, zelfs als het iets compleet anders is dan wat je voorheen gedaan hebt. Onthoud daarnaast dat geen droom te gek is. Als jij iets wil wat misschien buiten de comfortzone ligt, moet je deze droom juist gaan volgen.

Schakel hulp in van je huidige werkgever

Als je op het moment nog ergens werkzaam bent, maar je op zoek wil of moet naar iets anders, dan kan jouw huidige werkgever ook zeker een belangrijke rol spelen hierin. Zij kunnen je bijvoorbeeld helpen door voor jou vacatures te zoeken die bij je passen. Je werk kan veel betekenen bij het helpen om jou weer te laten werken, ook bij ontslag of bij langdurige ziekte door middel van een 2e spoor re-integratie traject. Dat is wellicht bij jou niet aan de orde, maar wel zullen ze zeker niet aarzelen om jou de goede kant op te helpen.

Tags:

Daarom ontslagspecialist

  • Specialist in ontslagzaken
  • Ervaren advocaten en juristen
  • Resultaat gedreven, snelle actie
  • Adviseren, procederen, onderhandelen
  • Betaalbare adviezen

Contact informatie:

  0900 1237324
 mail ons icoon

ontslag stel uw vraag

gratisnieuwsbrief

PRIVACY STATEMENT

© 2023 Ontslagspecialist