headermetsterrenv10

Wat als ik vaststellingsovereenkomst weiger te ondertekenen?

Uw baas biedt u een vaststellingsovereenkomst aan en verzoekt u deze te ondertekenen. Moet u dat doen? Wat als u dat niet doet? Wat zijn eigenlijk uw rechten?

U kunt nooit gedwongen worden een vaststellingsovereenkomst te ondertekenen

Laat het duidelijk zijn. Uw baas kan u nooit dwingen akkoord te gaan met een vaststellingsovereenkomst. Gelukkig maar, want er zijn behoorlijk wat werkgevers die werknemers ongunstige beëindigingsregelingen aanbieden. Denk daarbij aan ontslagregelingen die niet ww-veilig zijn of geen of nauwelijks een ontslagvergoeding bevatten.

Een vaststellingsovereenkomst kán een uitkomst zijn

Hoewel u dus niet akkoord hoeft te gaan met een vaststellingsovereenkomst, kan  een beëindigingsovereenkomst te prefereren zijn boven een gerechtelijke ontslagprocedure of in dienst blijven. Zo kan een gerechtelijke procedure veel geld en stress kosten, terwijl in dienst blijven bij een werkgever die jou eigenlijk niet wenst, ook niet prettig is.

Onderhandel over het ontslagvoorstel

In de meeste gevallen bieden werkgevers een standaard vaststellingsovereenkomst aan. Met 'standaard' bedoelen wij een overeenkomst met de wettelijke ontslagvergoeding ( transitievergoeding ) en de wettelijke opzegtermijn. Deze elementen zijn werkgever sowieso verschuldigd.  Echter vaak is een betere regeling mogelijk. Een werkgever zal meestal bereid zijn om desgevraagd meer dan standaard af te spreken om een kostbare en onzekere gerechtelijke procedure te voorkomen. Ons advies in dan ook in de meeste gevallen: accepteer geen standaard regeling, maar onderhandel over de inhoud van de vaststellingsovereenkomst.

Ontslagspecialist biedt u ervaren onderhandelaars 

De juristen en advocaten van onze organisatie Ontslagspecialist hebben veel ervaring met het onderhandelen over vaststellingsovereenkomsten. Dit doen wij inmiddels meer dan 25 jaar!.  Door onze kennis en ervaring behalen wij voor werknemers het maximale resultaat. Denk daarbij aan een maximale ontslagvergoeding, vrijstelling van werk, positief getuigschrift, schrappen concurrentiebeding, enzovoorts. 

Wilt u ook het maximale resultaat bij uw vaststellingsovereenkomst?

Als uw baan op het spel staat, is het fijn met een goede regeling te vertrekken. Wij zullen u daarbij graag helpen. Schroom daarom niet ons te bellen 0900 123 73 24 of mailen bij vragen over wel of niet ondertekenen of onderhandelen over uw vaststellingsovereenkomst.  Het eerste advies is bovendien GRATIS.

vaststellingsovereenkomst weigeren te ondertekenen

 

Daarom ontslagspecialist

  • Specialist in ontslagzaken
  • Ervaren advocaten en juristen
  • Resultaat gedreven, snelle actie
  • Adviseren, procederen, onderhandelen
  • Betaalbare adviezen

Contact informatie:

  0900 1237324
 mail ons icoon

ontslag stel uw vraag

gratisnieuwsbrief

PRIVACY STATEMENT

© 2022 Ontslagspecialist